Posted on: July 17, 2018 Posted by: Teodor Zahariev Comments: 0

Автомобилните акумулатори са отговорни за началния тласък, който отключва и задвижва двигателя на вашето превозно средство. След като двигателят вече е стартирал, преспокойно може да извадите акумулатора, а колата да продължи да работи. Разбира се, не тествайте тази теория на практика, защото това ще създаде проблеми при изключването на вашия двигател.

Съществуват редица митове по отношение на автомобилните акумулатори, затова сме изброили 5 факта, с които ще разберете кое как работи и ще ви помогнат да не се доверявате на всичко, което чуете.

Акумулаторът на автомобила се зарежда по естествен начин

Превозното средство трябва да се кара редовно, равномерно и на разстояния, които позволяват то да се зареди достатъчно добре. Всъщност, ако спазвате този съвет, дори може да увеличите живота на вашия акумулатор.

Системата за зареждане или стартерът може да се повреди от слаба батерия

Не добре заредената батерия на акумулатора може да повлияе негативно на различни части от автомобила, например на стартера.

Затова, редовно проверявайте всички показатели на вашия автомобил.

Животът на един акумулатор е максимум 5 години

Макар да не ни е иска да повярваме, всичко се износва с времето. Поставянето на акумулатор във вашия автомобил, е съобразено с модела, марката, мощността на колата и редица други неща. Доказано е, че животът на един акумулатор е средно около 5 години. И после идва време за нов. Или за нова кола.

Изборът на подходящ размер акумулатор също е от значение

Когато избирате нов автомобилен акумулатор, съобразете се със специфичните изисквания. В противен случай батерията няма да работи достатъчно добре и ще ви създаде редица неприятности, с които ще трябва да се справяте в близко бъдеще.

Неподходящ акумулатор или не добре работещ може да повлияе на резерва на гориво

Ако акумулаторът ви не е добре, това може да повлияе на икономията на горивото на вашия автомобил. Ако вече сте установили, че колата ви изразходва много гориво, а търсите причината за това, може би трябва да прегледате акумулатора.

Ако се нуждаете от нов акумулатор за вашия автомобил, защото вашият не работи, или е време да бъде сменен, посетете онлайн магазина на timo.bg. Доверете се на доказаното качество и изберете сред разнообразните продукти на най-добрите цени.

Leave a Comment