Posted on: October 23, 2020 Posted by: thunder Comments: 0
Сенници за кола

Жегите през месеците юни и юли са изключително непоносими, особено когато сме на дълъг път в автомобила. Топлината отвътре се усеща многократно по-силно, а задухът в купето е повече от вреден. В борбата срещу това можем да впрегнем сенниците за кола от MaxAuto24, чиито предимства ще бъдат разгледани сега и ще видим как правилно да ги използваме. Ще разгледаме и техните видове, така че да започваме!

Трябва ли да използвате сенници за кола

В случай, че през лятото не искате да се возите на отворен прозорец или да включвате климатика, който осезаемо вдига разхода на горивото, използването на сенници за кола е силно препоръчително. Те осигуряват дебела сянка и могат да запазят температурата в купето по-ниска от тази навън. В същото време, подобни автоаксесоари са предназначени за съхранение състоянието на волана и предното табло, тапицерията на вратите и седалките.

Те са направени от материя, която до 82% намалява проникването на UV-лъчите и предпазва самото превозно средство, защитавайки в същото време кожата Ви от изгаряне и развитие на рак.

Какви видове се предлагат днес

Основно съществуват два вида сенници за кола: 

  • вътрешни – предназначени са за използване отвътре и според начина им на поставяне, те се делят на свалящи и фиксирани. Първите се свалят зимата и се поставят лятото, а другите стоят целогодишно. Съществуват още и странични решения, които се намират върху стъклата на вратите;
  • външни – предназначени са за поставяне отвън. Обикновено представляват лъскава дебела лента, покрита с фолио, която се сгъва и разгъва при нужда. Тя се поставя както на предното стъкло, така и на задното. Може да се използва през зимата, за да не замръзва стъклото и да се налага да го чистите от снега и леда.

Как се поставят правилно

За да имат най-голям ефект, сенниците за кола трябва да се поставят правилно. Това особено важи за предните вътрешни или външни решения. Предното и задното стъкло са най-големите в автомобила и съответно през тях преминава най-голямо количество слънчеви лъчи. В повечето случаи се използват вътрешните модели.

Когато поставяте сенници за кола на стъклото отпред, за да го фиксирате добре и да не изпадне, след като затворите вратата на излизане, използвайте подвижните стационарни козирки над двете предни седалки. Те се разтварят на обратно до краен предел и когато разгърнете лентата в горната част, чрез тях можете да я фиксирате допълнително. Също с ръка имате възможност да наместите лентата, така че да уплътните при наличие на пролуки от светлина и сте готови!

Leave a Comment